donderdag 3 december 2009

De Zweedse kat in Nederland

De Zweedse Kat gaat met Stef (de papa van Judith) mee naar Nijmegen, om te kijken of de Nederlandse kinderen wel braaf zijn in de klas en goed opletten. Eerst gaan we even langs bij de rector, de directeur van de grote school, om te kijken of die thuis is. Hij is er nog niet, en dus wacht kat lief op de bank. Vinden jullie hem op de foto? (meer foto's op schoolsite)

Geen rector, helaas, dan maar naar de grote toren waar Stef werkt. Poes wil even op de foto in de lege straat.

Tante Leen vertelde dat de Zweedse kat van melk houdt, maar dat is eigenlijk niet zo. Ze is namelijk niet bij de koffiemachine weg te slaan. 'Wat doet die Belgische kat op dat ding?', vragen de Nederlandse collega’s.

Op naar de les! De kat is een beetje verlegen bij de Nederlandse studenten, en dus zit hij eerst nog bij Stef op schouder.

Na een tijd durft de kat bij de andere studenten gaan zitten. De kat luistert goed en schrijft netjes op. De studenten vinden poes leuk, en willen graag met hem op de foto.

Aan het einde van de dag vindt de kat in de kamer van Stef een oude bekende terug: het Penseelmannetje dat de kinderen voor vaderdag gemaakt hebben toen ze nog bij Juf Liesbeth zaten! Dag Poes, dag Penseelmannetje!

1 opmerking:

Nadia zei

Ik vind dit leuk , Nadia.